Chakrahealing - chakra's, onderdeel van de opleiding auratouch

chakra-healing is een prachtig pad naar balans

chakrahealing binnen auratouchChakrahealing

Chakrahealing is een onderdeel binnen de opleiding.

De basis van chakrahealing

De basis van chakrahealing is afkomstig uit het Indiase hindoeïsme. De chakra’s zijn een vast onderdeel van de mens als holistisch, energetisch wezen. Net zoals onze ledematen en het hoofd bij het lichaam horen, zo maken ook de chakra’s een vast en belangrijk deel uit van ons lichaam en energiesysteem. Zodra je jezelf of een ander aanraakt of behandelt met reiki, zodra je iets denkt, en dat doen we over het algemeen de hele dag, beïnvloedt dat de chakra’s. Als je nog verder kijkt: alles wat je ziet, voelt, droomt, heeft invloed op minimaal één chakra. Dat chakra beïnvloedt dan weer de andere chakra’s, omdat ze niet alleen in wisselwerking staan met de omgeving van de mens, maar ook onderling een voortdurende dynamiek kennen. Bij het geven van een chakrahealing verdient het dan ook de voorkeur om te weten wat een chakra is, wat het doet en wat een onbalans in één of meerdere chakra’s teweegbrengt. En met de kennis van de opleiding; hoe je de chakra’s in balans kunt brengen.

Chakra’s als energiecentra

In het binnenste van je lichaam, en in het energieveld draaien zeven op draaiende wielen lijkende energiecentra rond. Ze bewegen als bruisende en energieke kolken en vertegenwoordigen elk een aspect van ons gehele energiesysteem. Ze bevinden zich zowel binnen je lichaam als erbuiten. Ze steken aan de voorzijde en de achterzijde een flink stuk uit het lichaam. Doordat chakra’s zich een stuk buiten het lichaam bevinden, zijn sommige mensen in staat met de handen of een pendel te voelen wat de staat van een bepaald chakra is. Het chakra zelf staat in verbinding met het zenuwstelsel en met de endocriene klieren, die niet voor niets steeds precies in de omgeving van het betreffende chakra liggen.

Chakrahealing op energetisch niveau

De chakra’s bevinden zich zowel in het fysieke lichaam als daarbuiten, in het auraveld, en vormen ook de verbinding daartussen. Een verstoring op fysiek gebied, bijvoorbeeld door voeding of mentale spanning, zal zich uiten in de getroffen chakra’s en vervolgens in het aura. Omgekeerd zal een verstoring in het aura, bijvoorbeeld door de invloed van je leefomgeving, de mensen om je heen, straling of andere aspecten, zich na enige tijd ook manifesteren in een of meerdere chakra’s. Dat betekent dat het soms nodig is om zowel het aura, als het lichaam als de chakra’s tijdens een chakrahealing te behandelen en in balans te brengen.

Door een healing aan iemand te geven en bijvoorbeeld te cleansen en energie toe te voegen, breng je het aura in balans en laat je liefdevolle energie door het lichaam stromen. Daardoor breng je het energiesysteem bij elke behandeling meer in balans.

Chakrahealing in de opleiding

Chakrahealing is binnen de methode belangrijk omdat elke chakra die vol zit met ervaringen, herinneringen, blokkades op een dag in meer of mindere mate blokkeert, ook andere chakra’s gaat beïnvloeden waardoor de levensenergie stagneert.

Je leert binnen de chakrahealing module om een energetische diagnose te stellen en chakra’s te helen, energetisch te repareren, met een tiental technieken om de client wel heel achter te laten en te ondersteunen naar groei en helling.

Samenvatting chakrahealing module

  • Je leert diagnose stellen (afwijkingen in kaart brengen)
  • Leren balanceren van de chakra’s
  • Energetisch repareren als deel van chakrahealing
  • Je kunt de cliënt een reading geven naar aanleiding van de diagnose